Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: wołowinę umyć, osuszyć, przekroić na 2 porcje. Przyprawić solą i pieprzem. Wołowinę włożyć do woreczków, dodać świeże zioła, po kawałku zimnego masła i zapakować próżniowo.
Krok 2 – Do dzbanka włożyć torebki z wołowiną, wlać wodę – tyle, żeby przykryć torebek (ok. 1,5 – 2 l). Torebki z mięsem powinny być całkowicie przykryte wodą.
Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować sous vide – temperatura 60˚C, czas 90 minut.
Krok 4 – Ponownie gotować – temperatura 60˚C, czas 60 minut.
krok 5 – Po ugotowaniu wyjąć steki z torebek, osączyć z powstałego sosu, podsmażyć na silnie rozgrzanym oleju z obydwu stron, pokroić na mniejsze kawałki.