Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Spaghetti z awokado i pieczarkami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
2-3
Czas gotowania:
15 min
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:
  • 300 g makaronu spaghetti
  • 1 szt. dojrzałego awokado
  • 100 g pieczarek
  • 0,5 pęczka świeżej bazylii (2 garście)
  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g orzeszków pinii
  • 30 ml oliwy z oliwek
  • 30 ml oleju do podsmażenia pieczarek
  • sok z połowy cytryny
  • 50 ml wody
  • 1 łyżeczka drobnej soli + sól do gotowania makaronu
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • tarty parmezan do posypania – wg uznania
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast orzeszków pinii można użyć posiekanych orzechów włoskich. Zamiast parmezanu można użyć inny ser, np. grana padano.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: pieczarki umyć, czosnek obrać. Awokado przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestkę i obrać.

Krok 2 – Do naczynia miksującego włożyć trzpień i tarczę stroną do krojenia w plastry. Zamknąć pokrywą tarczy. Pokroić pieczarki – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki wyjąć zawartość dzbanka do innego naczynia.

Krok 4 – W dzbanku umieścić mieszadło. Włożyć pokrojone pieczarki dodać olej do smażenia, wsypać szczyptę soli i pieprzu. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę, poddusić pieczarki – temperatura 120˚C, czas 5 minut, prędkość 1.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę, przełożyć pieczarki do innego naczynia, umyć i osuszyć dzbanek.

Krok 6 – Do dzbanka założyć nóż, włożyć czosnek, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Posiekać czosnek – czas 6 sekund, prędkość 6. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać czosnek ze ścian naczynia. Do naczynia włożyć bazylię, awokado, wcisnąć sok z połowy cytryny, wlać oliwę z oliwek i wodę. Dodać sól i pieprz, zamknąć pokrywę dzbanka i zmiksować – czas 8 sekund, prędkość 6. 

Krok 7 – Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić, nie płukać wodą i przełożyć do większej miski lub garnka. Do gorącego makaronu dodać przygotowane awokado i pieczarki, wymieszać.

Krok 8 – Wyporcjować na talerze, posypać parmezanem i orzeszkami pinii.

Udostępnij:
4 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa marokańska harira
Zupa włoska minestrone
Zupa azjatycka ramen
Zapiekana cukinia po meksykańsku
Sorbet truskawkowo- bananowy
Polędwiczki z kurczaka z ryżem i parmezanem
Pieczone brzoskwinie z owsianą kruszonką
Pełnoziarniste gofry
Kurczak z ryżem i warzywami
Fit naleśniki pełnoziarniste
Filety z kurczaka po grecku
Chlebek bananowy
Bananowe placuszki owsiane
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Domowy krem pistacjowy
Czekolada  a’la dubajska
Domowe ciasto kataifi
Ciastka czekoladowe – Serca
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek