Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować warzywa: kapustę pekińską pokroić na małe kawałki, włożyć do miski. Kalarepkę obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Ogórek obrać, przekroić na kilka części.
Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć nóż, włożyć paprykę i ogórek, zamknąć dzbanek pokrywą dzbanka, zamknąć zaślepkę. Miksować – czas 5 sekund, prędkość 5.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę, z naczynia miksującego usunąć nóż, założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę do tarcia. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy.
Krok 4 – Zetrzeć kalarepkę popychając ją popychaczem – czas 10 sekund, prędkość 6.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki dodać warzywa do posiekanej kapusty. Dodać majonez, kukurydzę, sól i pieprz. Starannie wymieszać, wyporcjować, posypać koperkiem.