Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa rybna z owocami morza

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
25 min
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 250 g filetów z ryby morskiej (łosoś, tuńczyk, dorsz, halibut, żabnica, inne)
  • 200 g krewetek średniej wielkości, mrożonych lub świeżych (sparzonych i obranych)
  • ok. 12 szt. świeżych małży
  • 200 ml bulionu rybnego (lub warzywnego)
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 100 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka żółtej pasty curry
  • kawałek chilli (ok. 10-15 g)
  • kawałek świeżego imbiru (ok. 30 g)
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast świeżej pietruszki można użyć natki kolendry.

Zamiast małży i krewetek można użyć gotowej, mrożonej mieszanki owoców morza. Należy wówczas wydłużyć czas gotowania do ok. 10 min.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: filety z ryby umyć, pokroić na kawałki ok 2-3 cm, umieścić w pojemniku do gotowania na parze, lekko posolić i posypać pieprzem. Małże starannie umyć pod bieżącą wodą. Krewetki rozmrozić. Cebulę obrać, pokroić na mniejsze kawałki (na 4 części). Czosnek i imbir obrać, z papryczki chilli usunąć nasiona.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić  nóż,  włożyć cebulę, czosnek, imbir i chilli. Zamknąć pokrywą dzbanka, posiekać warzywa – czas 7 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę, czosnek i imbir ze ścianek naczynia. Dodać olej, zamknąć pokrywę i otworzyć  zaślepkę. Poddusić warzywa – temperatura 120˚C, czas 4 min, prędkość 1.

Krok 4 – Do naczynia wlać wywar, dodać pomidory, pastę curry i pozostałe przyprawy. Na naczyniu umieścić pojemnik do gotowania na parze z rybą. Gotować– temperatura 105˚C, czas 15 min, prędkość 1

Krok 5 – Otworzyć  naczynie, do zupy dodać mleko kokosowe. Na naczyniu ponownie umieścić pojemnik do gotowania na parze z rybą. Gotować dalej– temperatura 105˚C, czas 10 min, prędkość 1.

Krok 6 – Zdjąć pojemnik z rybą, do zupy dodać krewetki i małże. Zamknąć pokrywą dzbanka, gotować – temperatura 100˚C, czas 5 min, prędkość 1, obroty wsteczne.

Krok 7 – Do miseczek wyłożyć kawałki ryby, wlać zupę posypać posiekaną natką pietruszki.  

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek