Przygotowanie:
Krok 1 – W naczyniu miksującym umieścić motylek do mieszania. Wlać mleko, dodać żółtka, cukier, mąkę i masło. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Gotować budyń – temperatura 85˚C, czas 10 minut, prędkość 2.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do budyniu włożyć kawałki czekolady. Zamknąć pokrywę dzbanka, poczekać 2-3 minuty aż czekolada się rozpuści (nie mieszać). Po tym czasie wymieszać budyń – czas 15 sekund, prędkość 2.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, 2/3 budyniu przelać do pucharków/miseczek. Za pomocą łopatki zgarnąć pozostały budyń ze ścianek naczynia. Do budyniu dodać kawę rozpuszczalną, wymieszać – czas 15 sekund, prędkość 2.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka. Delikatnie przełożyć budyń kawowy do pucharków na wylaną wcześniej porcję deseru. Budyń schłodzić, podawać np. posypany tartą czekoladą z listkiem świeżej mięty.
W przepisie jest błąd,powinno być na odwrót ze 2/3odlewamy i do pozostałej części dodajemy kawe
Obrazek nie odzwierciedla podziału masy budynkowej z przepisu bo wychodzi na odwrót,mimo wszystko przepis udany
Dziękujemy za uwagę 🙂 Postaramy się to zweryfikować i poprawić
Budyń wychodzi odwrotnie niż na zdjęciu, więcej jest części białej niż z kawą.
Dziękujemy za komentarz 🙂 Zdjęcie jest poglądowe, więc może trochę odbiegać od efektu końcowego 🙂
Deser wyszedł smaczny jest ok.
Dziękujemy za komentarz. Bardzo się cieszymy 🙂
Dziękujemy za komentarz. Super 🙂
Dziękujemy za komentarz. Miło słyszeć 🙂