Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: śledzie pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać, paprykę, ogórki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Jajka przekroić na 4 części.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż. Do naczynia włożyć cebulę, ogórki i paprykę. Zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 12 sekund, prędkość 6
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć zmiksowane warzywa na sitko, za pomocą łyżki odcisnąć je z nadmiaru soku.
Krok 4 – Do naczynia miksującego włożyć śledzie, kapary i jajka, zamknąć pokrywę dzbanka, posiekać – czas 5 sekund, prędkość 4.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę, do śledzi dodać ogórki z papryką i cebulą, miód, musztardę sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać tatar – czas 15 sekund, prędkość 2, obroty wsteczne.
Krok 6 – Otworzyć pokrywę dzbanka, spróbować, ewentualnie doprawić. Porcje tatara wyłożyć na talerze.