Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Kopytka z batatów

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
20 minut
Liczba porcji:
2-3
Czas pieczenia:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 kg batatów
  • 250 g mąki pszennej
  • 5 g soli
  • 1 jajko
Wskazówki:

Ostrzeżenia- Blacha z upieczonymi batatami po wyjęciu z piekarnika jest gorąca!!!

Przygotowanie:
  1. 1 kg batatów obrać, pokroić w plasterki. Ułożyć je na blachę. Piekarnik nagrzać do 190°C, piec plasterki batatów 25 minut.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Upieczone i schłodzone plasterki batatów przełożyć do naczynia. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, rozdrobnić bataty. Czas 30 sekund, prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę. Do naczynia wsypać 250 g mąki pszennej, 5 g soli i wbić 1 całe jajko. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wyrobić masę na kopytka. Opcja ugniatanie, czas 2 minuty, prędkość 2.
  4. Zdjąć pokrywę, masę ziemniaczaną wyjąć na stolnicę podsypaną odrobiną mąki. Z masy ziemniaczanej uformować długi wałeczek grubości około 2 cm. Nożem ucinać kopytka o długości około 1,5-2 cm.
  5. W garnku zagotować wodę z odrobiną soli. Do gotującej się wody wkładać partiami kopytka. Gotować je 2-3 minuty od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.
  6. Kopytka wyłowić z garnka przy pomocy łyżki cedzakowej. Tak przygotowane kopytka można podać polane sosem mięsnym lub pomidorowym.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Zupa pomidorowa z ryżem lub makaronem
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek