Przygotowanie:
1. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 350 g mąki pszennej, 100 g cukru, 10 g proszku do pieczenia, szczyptę soli, wbić 3 jajka i wlać 250 g jogurtu naturalnego. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto. Czas 1 minuta, prędkość 4.
2. Zdjąć pokrywę, ciasto przełożyć do miski.
3. Na patelnię wylać 700 ml oleju. Przy pomocy łyżki nabierać niewielką ilość ciasta, pomagając sobie drugą łyżką wygarnąć ciasto na nagrzany olej. Smażyć pączki na rumiano z obu stron.
4. Pączki obtoczyć w cukrze pudrze.
Paczki pycha ale kształt pozostawia dużo do życzenia hehe
Pączki pycha, dla lepszego kształtu moczyć od czasu do czasu łyżki w oleju.