Uwaga! Temperatura w naczyniu miksującym jest bardzo wysoka i należy odczekać trochę
zanim zupa zostanie zblendowana na krem.
Przygotowanie:
W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wsypać 600 g mieszanki mrożonych warzyw (kalafior, brokuł, marchewka). Dodać pokrojone w małą kostkę 350 g ziemniaków. Wlać 850 g bulionu drobiowego.
Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować zupę. Temperatura 100°C, czas 35 minut, prędkość 1.
Zdjąć pokrywę, w razie potrzeby doprawić do smaku zupę według upodobań.
Pozostałe 50 g śmietany 30% wymieszać z pół szklanki odlanej z naczynia miksującego zupy. Następnie całość wlać do naczynia z zupą. Odczekać około 15 minut, aż temperatura w naczyniu opadnie.
Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zupę blendować na gładki krem. Czas 3 minuty, prędkość 5.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Zupka bardzo dobra przepis idealny z groszkiem ptysiowym smakuje bardzo dobrze, bardzo prosty przepis polecam