Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa z młodej kapusty

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:
  • 120 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
  • 60 g marchewki
  • 50 g korzenia pietruszki 
  • 30 g masła
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 400 g młodej kapusty
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 200 g pomidorów krojonych w puszcze
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

Dodatkowe:

2 miski

Przygotowanie:
  1. Do dzbanka miksującego założyć trzpień, tarczę dwustronną do ścierania oraz pokrywę tarczy . Przez otwór w pokrywie włożyć 60 g marchewki i 50 g korzenia pietruszki – szatkować czas 20 sekund, prędkość 5.
  2. Otworzyć pokrywę tarczy, wyjąć tarczę. Warzywa wyłożyć do miski, tarczę odwrócić stroną do krojenia w plastry, założyć pokrywę tarczy. Przez otwór w pokrywie włożyć 400 g młodej kapusty, ścierać czas 30 sekund, prędkość 5.
  3. Otworzyć pokrywę tarczy, wyjąć tarczę oraz trzpień. Warzywa wyłożyć do drugiej miski. Do dzbanka miksującego założyć nóż, włożyć 120 g cebuli pokrojonej na ćwiartki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 10 sekund, prędkość 6.
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć nóż, założyć mieszak, a następnie łopatką zgarnąć warzywa na dno misy. Dodać 30 g masła. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Smażyć – temp. 100 °C, czas 5 minut, prędkość 1.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka, wlać 1000 g bulionu, włożyć startą marchewkę i pietruszkę, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, 10 minut, prędkość 1.
  6. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 300 g pokrojonych ziemniaków, pieprz i sól do smaku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 10 minut, prędkość 1.
  7. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać poszatkowaną kapustę. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 15 minut, prędkość 1.
  8. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 200 g pomidorów w puszcze i 40 g koncentratu pomidorowego. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 95 °C, czas 5 minut, prędkość 1.
  9. Doprawić do smaku, podawać gorącą.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy