Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa z młodej kapusty

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:
  • 120 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
  • 60 g marchewki
  • 50 g korzenia pietruszki 
  • 30 g masła
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 400 g młodej kapusty
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • 200 g pomidorów krojonych w puszcze
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

Dodatkowe:

2 miski

Przygotowanie:
  1. Do dzbanka miksującego założyć trzpień, tarczę dwustronną do ścierania oraz pokrywę tarczy . Przez otwór w pokrywie włożyć 60 g marchewki i 50 g korzenia pietruszki – szatkować czas 20 sekund, prędkość 5.
  2. Otworzyć pokrywę tarczy, wyjąć tarczę. Warzywa wyłożyć do miski, tarczę odwrócić stroną do krojenia w plastry, założyć pokrywę tarczy. Przez otwór w pokrywie włożyć 400 g młodej kapusty, ścierać czas 30 sekund, prędkość 5.
  3. Otworzyć pokrywę tarczy, wyjąć tarczę oraz trzpień. Warzywa wyłożyć do drugiej miski. Do dzbanka miksującego założyć nóż, włożyć 120 g cebuli pokrojonej na ćwiartki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 10 sekund, prędkość 6.
  4. Otworzyć pokrywę dzbanka, wyjąć nóż, założyć mieszak, a następnie łopatką zgarnąć warzywa na dno misy. Dodać 30 g masła. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Smażyć – temp. 100 °C, czas 5 minut, prędkość 1.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka, wlać 1000 g bulionu, włożyć startą marchewkę i pietruszkę, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, 10 minut, prędkość 1.
  6. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 300 g pokrojonych ziemniaków, pieprz i sól do smaku. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 10 minut, prędkość 1.
  7. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać poszatkowaną kapustę. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 15 minut, prędkość 1.
  8. Otworzyć pokrywę dzbanka, dodać 200 g pomidorów w puszcze i 40 g koncentratu pomidorowego. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 95 °C, czas 5 minut, prędkość 1.
  9. Doprawić do smaku, podawać gorącą.
Udostępnij:
4 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek