Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa krem z cebuli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 kg cebuli
  • 50 g oliwy
  • 300 g ziemniaków
  • 100 g marchwi
  • 700 g bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki curry
  • 1/3 łyżeczki chili
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Do naczynia włóż nóż, dodaj 300 g pokrojonych na kawałki ziemniaków oraz pokrojone na kawałki 100 g marchwi. Siekaj 10 sekund, obroty 6. Wyjmij łopatką warzywa i przełóż do miseczki.
  2. Do naczynia dodaj pokrojoną na 4 części cebulę, posiekaj 10 sekund/ obroty 6. Dodaj 50 g oliwy, smaż 110 stopni. 5 minut/ obroty 1.
  3. Dodaj ziemniaki i marchew, 700 g bulionu i gotuj 120 stopni/ 30 minut/ obroty 1.
  4. Na koniec dodaj 2 łyżeczki curry, 1/3 łyżeczki chili, sól i pieprz do smaku. Zmiksuj zupę na gładko 20 sekund/ obroty 8.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy