Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa krem z cebuli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
30 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 kg cebuli
  • 50 g oliwy
  • 300 g ziemniaków
  • 100 g marchwi
  • 700 g bulionu warzywnego
  • 2 łyżeczki curry
  • 1/3 łyżeczki chili
  • Sól
  • Pieprz
Przygotowanie:
  1. Do naczynia włóż nóż, dodaj 300 g pokrojonych na kawałki ziemniaków oraz pokrojone na kawałki 100 g marchwi. Siekaj 10 sekund, obroty 6. Wyjmij łopatką warzywa i przełóż do miseczki.
  2. Do naczynia dodaj pokrojoną na 4 części cebulę, posiekaj 10 sekund/ obroty 6. Dodaj 50 g oliwy, smaż 110 stopni. 5 minut/ obroty 1.
  3. Dodaj ziemniaki i marchew, 700 g bulionu i gotuj 120 stopni/ 30 minut/ obroty 1.
  4. Na koniec dodaj 2 łyżeczki curry, 1/3 łyżeczki chili, sól i pieprz do smaku. Zmiksuj zupę na gładko 20 sekund/ obroty 8.
Udostępnij:
3.3 4 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
jarek20

Zupa pyszna, ale nie przesadzajcie z chili

joanna.szustakiewicz

Słusznie 🙂 Chyba, że ktoś lubi pikantne dania to można szaleć z chili 🙂

Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką