Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa kartoflanka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
45 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 30 g masła
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 200 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
Przygotowanie:
  1. Do dzbanka włożyć w kawałkach 150 g cebuli, 100 g marchewki, 50 g pietruszki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 15 sekund, prędkość 5.
  2. Wyjąć nóż, założyć mieszadło, a następnie łopatką zgarnąć warzywa na dno misy. Dodać 200 g kiełbasy. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Smażyć – temp. 120 °C, czas 5 min, prędkość 1.
  3. Do misy wlać 1000 g bulionu, włożyć 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 15 minut, prędkość 1.
  4. Dodać 600 g pokrojonych ziemniaków, pieprz i sól do smaku. Zamknąć pokrywę z uchyloną zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 20 minut, prędkość 1. Podawać na gorąco.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy