Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa kartoflanka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
45 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 30 g masła
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 200 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
Przygotowanie:
  1. Do dzbanka włożyć w kawałkach 150 g cebuli, 100 g marchewki, 50 g pietruszki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 15 sekund, prędkość 5.
  2. Wyjąć nóż, założyć mieszadło, a następnie łopatką zgarnąć warzywa na dno misy. Dodać 200 g kiełbasy. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Smażyć – temp. 120 °C, czas 5 min, prędkość 1.
  3. Do misy wlać 1000 g bulionu, dodać 30 g masła, włożyć 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 15 minut, prędkość 1.
  4. Dodać 600 g pokrojonych ziemniaków, pieprz i sól do smaku. Zamknąć pokrywę z uchyloną zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 20 minut, prędkość 1. Podawać na gorąco.
Udostępnij:
4.6 5 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pancio

Bardzo lubię ten przepis. Zupa wychodzi pyszna.
Jest malutki błąd w przepisie. W składnikach jest 30 g masła, ale nie jest napisane kiedy je dodać 😉

joanna.szustakiewicz

Pięknie dziękujemy za wychwycenie błędu. Oczywiście sprawdzimy i poprawimy przepis 🙂

Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką