Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa kartoflanka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
45 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 150 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 30 g masła
  • 1000 g bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • 200 g kiełbasy, pokrojonej w kostkę
  • 600 g ziemniaków, pokrojonych w kostkę
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
Przygotowanie:
  1. Do dzbanka włożyć w kawałkach 150 g cebuli, 100 g marchewki, 50 g pietruszki. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Rozdrobnić – czas 15 sekund, prędkość 5.
  2. Wyjąć nóż, założyć mieszadło, a następnie łopatką zgarnąć warzywa na dno misy. Dodać 200 g kiełbasy. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Smażyć – temp. 120 °C, czas 5 min, prędkość 1.
  3. Do misy wlać 1000 g bulionu, dodać 30 g masła, włożyć 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie. Zamknąć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 15 minut, prędkość 1.
  4. Dodać 600 g pokrojonych ziemniaków, pieprz i sól do smaku. Zamknąć pokrywę z uchyloną zaślepką. Gotować – temp. 100 °C, czas 20 minut, prędkość 1. Podawać na gorąco.
Udostępnij:
4.6 5 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Pancio

Bardzo lubię ten przepis. Zupa wychodzi pyszna.
Jest malutki błąd w przepisie. W składnikach jest 30 g masła, ale nie jest napisane kiedy je dodać 😉

joanna.szustakiewicz

Pięknie dziękujemy za wychwycenie błędu. Oczywiście sprawdzimy i poprawimy przepis 🙂

Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek