Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zupa cebulowa z suszonymi grzybami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
40 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 500 g cebuli
  • 10 g suszonych podgrzybków
  • 250 g wrzącej wody
  • 30 g masła
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 1000 g bulionu
  • pół łyżeczki suszonego oregano
Przygotowanie:
  1. 10 g suszonych podgrzybków wsypać do miseczki, zalać 250 g wrzącej wody, odstawić na około 30 minut.
  2. 500 g cebuli pokroić w piórka.
  3. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło, wlać 30 g oliwy z oliwek, dodać 30 g masła. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podgrzać, aby masło się rozpuściło. Temperatura 90°C, czas 2 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, dodać pokrojoną wcześniej w piórka cebulę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, cebulę przesmażyć. Temperatura 90°C, czas 15 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę, wlać 1000 g bulionu, namoczone suszone grzyby łącznie z wodą, w której się moczyły i wsypać pół łyżeczki suszonego oregano. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Zupę gotować. Temperatura 100°C, czas 25 minut, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, zupę przelać do miseczek.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy