Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Zapiekane bagietki z farszem jajecznym

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
3-4
Czas pieczenia:
15 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • mieszadło
Składniki:
  • 2 długie bagietki lub 4 krótsze (bagietki gotowe do wypieku)
  • 4 jajka
  • 70 g tartego sera mozzarella
  • 35 g majonezu
  • 40 g kiełbasy typu Śląska
  • 25 g cebuli
  • 50 g pieczarek
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego mielonego pieprzu
  • 40 g oleju
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Z bagietek wykroić środki, tworząc dołek do wlania w niego farszu.
  2. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Wbić 4 całe jajka, dodać 35 g majonezu i 70 g tartego sera mozzarella, wsypać szczyptę soli i szczyptę czarnego mielonego pieprzu. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość wymieszać, aby jajka połączyły się z majonezem. Czas 1 minuta, prędkość 3.
  3. Zdjąć pokrywę, masę jajeczną przelać do miski. Naczynie umyć i osuszyć.
  4. W naczyniu miksującym zamontować nóż. Odważyć 25 g cebuli, 50 g pieczarek i 40 g kiełbasy typu Śląska. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, całość posiekać. Czas 7 sekund, prędkość 5.
  5. Zdjąć pokrywę, wyjąć nóż, zamontować mieszadło. Wlać 40 g oleju, wszystko podsmażyć. Temperatura 100°C, czas 4 minuty, prędkość 1.
  6. Zdjąć pokrywę, farsz przestudzić.
  7. Schłodzony farsz wsypać do masy jajecznej, całość wymieszać.
  8. W każdy dołek bagietki łyżką wlewać farsz jajeczny.
  9. Piekarnik nagrzać do 160°C, piec bagietki około 15 minut.
  10. Bagietki podawać w całości lub pokrojone w cienkie paski.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką