Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Wegańskie ciasto ze śliwkami

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
9
Czas pieczenia:
60 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
Składniki:
  • 300 g śliwek
  • 240 g mleka sojowego
  • 120 g oleju roślinnego
  • 300 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 10 g proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Dodatkowe:
  • papier do pieczenia
  • kwadratowa blacha do pieczenia o boku długości 20
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Zamiast śliwek można użyć innych ulubionych owoców.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować motylek. Wlać 240 g mleka sojowego i 120 g oleju roślinnego. Wsypać 300 g mąki pszennej, 100 g cukru, 10 g proszku do pieczenia i szczyptę soli.
  2. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką. Wymieszać ciasto. Czas 45 sekund, prędkość 4.
  3. Zdjąć pokrywę. Kwadratową blachę do pieczenia o boku długości 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać wierzch.
  4. Śliwki przekroić wzdłuż na pół, wyjąć pestki.
  5. Połówki śliwek ściśle obok siebie układać na wierzchu ciasta (skórką do dołu).
  6. Piekarnik nagrzać do 180°C, piec ciasto około 60 minut.
Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy