Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Waniliowa kawa mrożona z pianką

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min + chłodzenie kawy
Liczba porcji:
2
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 400 ml wody
  • 250 g lodów waniliowych
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 8 kostek lodu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Kawę rozpuszczalną zaparzyć w 400 ml wody. Ostudzić, schłodzić w lodówce

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć lody waniliowe, kostki lodu, ekstrakt wanilii, wlać zaparzoną, zimną kawę. Zamknąć pokrywą dzbanka z zamkniętą zaślepką. Zmiksować – czas 30 sekund, prędkość 12.

Krok 3 – Podawać w wysokich szklankach ze słomką, od razu po przygotowaniu, posypaną np. tartą czekoladą.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy