Zamiast formować trufle użyj silikonowej foremki na lód. Wtedy najpierw oprósz gorzkim kakao wgłębienie foremki wypełnij gęstniejącą masą i malinowym puree i wygładź powierzchnię.
Przygotowanie:
Rozpuść 200 g gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej (czekoladę z opakowaniem wkładasz do głębokiego talerza lub miski, zalewasz gorącą wodę, przykrywasz talerzem i czekasz aż się rozpuści).
W rondelku podgrzej 1/4 szklanki śmietanki i dodaj do niej rozpuszczoną czekoladę oraz 1 łyżeczkę aromatu z wanilii. Wymieszaj łyżką lub za pomocą blendera, a następnie wstaw masę do lodówki na około 2 godziny.
W misce zmiksuj blenderem 100 g malin z 1 łyżeczką cukru pudru.
Z masy czekoladowej formuj trufle, nadziewając je malinowym puree.
Gotowe trufle obtocz w gorzkim kakao i w pokruszonych płatkach migdałowych.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.