Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tosty z wędzonym łososiem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
4
Składniki:

Do sosu:

  • 6 łyżek musztardy
  • 3 połówki brzoskwini konserwowej
  • 3 łyżki soku z brzoskwiń konserwowych
  • koperek
  • łyżeczka cukru

Do tostów:

  • 2 kromki opieczonego w tosterze pieczywa
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • łyżka masła
  • koperek
  • cebula
  • 2 liście sałaty
  • cytryna
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Brzoskwinie i koperek posiekać na drobno.
Krok 2 – Dodać do musztardy i dokładnie wymieszać.
Krok 3 – Dodać sok z brzoskwiń, doprawić do smaku cukrem.

Przygotowanie (tosty)

Krok 1 – Posiekać koperek, wymieszać z masłem.
Krok 2 – Tosty posmarować masłem koperkowym, nakryć sałatą, nałożyć posiekaną cebulkę i wędzonego łososia.
Krok 3 – Skropić sokiem z cytryny. Podawać z sosem musztardowym.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Gulasz z polędwicy wieprzowej z cukinią
Jogurtowe ciasto z owocami
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Bułka z humusem buraczanym i warzywami
Omlety biszkoptowe ze śmietaną
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Ciasto leśny mech
Babka Zebra
Babka Zebra
babka pomarańczowa
Wegańska drożdżowa babka pomarańczowa
Babka piaskowa
Babka drożdżowa