Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tosty z szynką, kurczakiem i sosem tatarskim

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
2
Składniki:

Do tostów:

• 4 kromki opieczonego w tosterze pieczywa
• 2 plastry żółtego sera
• 2 plastry szynki
• 2 plastry pieczonego kurczaka
• 4 plastry wędzonego boczku
• 2 liście sałaty
• 2 duże plastry pomidora

Do sosu:

• 5 łyżek majonezu
• 3 łyżki jogurtu naturalnego
• kilka pieczarek konserwowych
• 1 ogórek konserwowy
• mały pęczek szczypiorku
• sól, pieprz
• ew. łyżeczka chrzanu lub łyżeczka musztardy

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Opiekacz do kanapek MOP-35
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Pieczarki, ogórek i szczypiorek posiekać na drobno.
Krok 2 – Dodać do majonezu wymieszanego z jogurtem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, według uznania – chrzanem lub musztardą.
Krok 3 – Pomiędzy dwie kromki pieczywa włożyć ser, pomidora, kurczaka, boczek, szynkę i zapiekać w opiekaczu ok. 6 minut. Podawać na liściu sałaty z sosem tatarskim .

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy