Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tosty z szynką, kurczakiem i sosem tatarskim

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
do 30 min
Liczba porcji:
2
Składniki:

Do tostów:

• 4 kromki opieczonego w tosterze pieczywa
• 2 plastry żółtego sera
• 2 plastry szynki
• 2 plastry pieczonego kurczaka
• 4 plastry wędzonego boczku
• 2 liście sałaty
• 2 duże plastry pomidora

Do sosu:

• 5 łyżek majonezu
• 3 łyżki jogurtu naturalnego
• kilka pieczarek konserwowych
• 1 ogórek konserwowy
• mały pęczek szczypiorku
• sól, pieprz
• ew. łyżeczka chrzanu lub łyżeczka musztardy

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Opiekacz do kanapek MOP-35
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Pieczarki, ogórek i szczypiorek posiekać na drobno.
Krok 2 – Dodać do majonezu wymieszanego z jogurtem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, według uznania – chrzanem lub musztardą.
Krok 3 – Pomiędzy dwie kromki pieczywa włożyć ser, pomidora, kurczaka, boczek, szynkę i zapiekać w opiekaczu ok. 6 minut. Podawać na liściu sałaty z sosem tatarskim .

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy