Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Tosty jajeczne bez pieczywa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
2
Składniki:
  • 4 jaja
  • 80 g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól, pieprz
Dodatkowe:
  • opcjonalnie dodatki: szczypiorek, wędlina, pieczarki
  • starty ser żółty
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Opiekacz 3 w 1 MOP-33M
Zobacz więcej
Opiekacz do kanapek MOP-35
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do miski wbić 4 jaja, dodać 80 g mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, dodać ulubione dodatki (szczypiorek, pieczarki, wędlinę) i przyprawy.
  2. Wszystkie składniki wymieszać mikserem, blenderem lub trzepaczką.
  3. Opcjonalnie można dodać starty ser żółty i wymieszać masę.
  4. Toster lekko natłuścić, wlać masę jajeczną i upiec na złoty kolor.
  5. Podawać z ulubionym sosem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy