Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Szakszuka pomidorowa

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
2
Czas gotowania:
25 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 400 g drobno pokrojonych pomidorów w puszce
  • 4 jajka
  • 100 g cukinii
  • 80 g cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g masła
  • Pół łyżeczki kuminu
  • Łyżeczka suszonej bazylii
  • Sól
  • Pieprz
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do naczynia włóż nóż, dodaj 80 g cebuli i 2 ząbki czosnku. Siekaj 10 sekund/ obroty 6. Zbierz warzywa łopatką do środka naczynia. Dodaj 20 g masła. Smaż 100 stopni, czas 3 minuty, obroty 1.

    2. Dodaj pokrojoną w kawałki cukinię 100 g. Smaż 100 stopni, czas 3 minuty, obroty 1.

    3. Dodaj 400 g drobno pokrojonych pomidorów oraz przyprawy: pół łyżeczki kuminu, szczyptę chili, łyżeczkę suszonej bazylii, sól i pieprz. Smaż 90 stopni, czas 8 minut, obroty 1 z uchyloną zaślepką pokrywy dzbanka. Przelej sos do innego naczynia. Umyj naczynie.

    4. Do naczynia wlej litr wody, włóż pojemnik do gotowania na parze, następnie tackę pojemnika do gotowania na parze. Wyłóż tackę papierem do pieczenia, wyłóż na nią przygotowany sos, zrób otwory na jajka. Wbij jajka. Posól. Przykryj pokrywką pojemnika do gotowania na parze. Ustaw program automatyczny „na parze” zmniejsz czas do 10 minut, włącz program. 
Udostępnij:
4.3 3 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką