Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Surówka z marchwi z sezamem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • tarcza
Składniki:
  • 600 g marchwi
  • 1 łyżeczka kolendry w ziarnach
  • 1 łyżeczka nasion sezamu
  • liście kolendry do dekoracji
  • 100 ml sosu winegret
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży SNS-3
Zobacz więcej
Wskazówki:

Szybki sos winegret: Do naczynia miksującego włożyć 1 małą obraną cebulę (ok 80g), przekrojoną na 4 części, 3 ząbki czosnku, wlać sok z 1 cytryny, dodać 2 płaskie łyżki miodu i 200ml oleju słonecznikowego. Dodać przyprawy: 1 łyżeczkę soli, 1 płaską łyżeczkę pieprzu, 2-3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich. Zmiksować – czas 20 sekund, prędkość 8.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować warzywa: marchew obrać, pokroić na mniejsze kawałki

Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę do tarcia. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy.

Krok 3 – Zetrzeć marchew, w miarę potrzeby popychając ją popychaczem – czas 25 sekund, prędkość 6.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę i trzpień, za pomocą łopatki wyjąć marchew do innego naczynia. Dodać nasiona kolendry, sezam, sos winegret, starannie wymieszać. Udekorować posiekanymi liśćmi kolendry.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy