Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Surówka z kapustą i chilli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • tarcza
Składniki:
  • 400 g białej kapusty
  • 150 g świeżego ogórka
  • Kawałek świeżej papryczki chilli (ok. 8 g – ilość zależy od preferencji smakowych)
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 2 łyżki oleju
  • Sól do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Wskazówki:

Przed podaniem wstawić surówkę na 30 minut do lodówki.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować warzywa: ogórek umyć, kapustę pokroić na mniejsze kawałki, tak, aby zmieściły się do otworu w pokrywie tarczy.

Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć nóż, włożyć papryczkę chilli, zamknąć dzbanek pokrywą dzbanka. Miksować – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zgarnąć papryczkę ze ścian naczynia.

Krok 4 – Z naczynia miksującego usunąć nóż, założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę do krojenia w plastry. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy.

Krok 5 – Posiekać kapustę – wkładać kawałki kapusty do otworu pokrywy tarczy, w miarę potrzeby popychać popychaczem. Czas 20 sekund, prędkość 6.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, przełożyć tarczę na drugą stronę – funkcja tarcia. Zamknąć pokrywą tarczy.

Krok 7 – Zetrzeć  ogórek popychając go popychaczem – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 8 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę, za pomocą łopatki wyjąć warzywa do innego naczynia. Dodać oliwę, miód, ocet, posolić. Starannie wymieszać.  

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy