Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos winegret klasyczny

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
8-10
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 1 nieduża cebula (ok. 80g)
  • 3 ząbki czosnku
  • Sok z 1 cytryny
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 200 ml oleju słonecznikowego/rzepakowego
  • 1 pełna łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Blender kielichowy MBL-15M
Zobacz więcej
Wskazówki:

 

Do sosu można dodać świeże liście pietruszki lub inne świeże zioła.

Sos można przechowywać  w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni. Sos przed zastosowaniem trzeba wymieszać.

Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować warzywa: cebulę obrać i przekroić na 4 części, czosnek obrać.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż.

Krok 3 – Do naczynia miksującego włożyć cebulę, czosnek, przyprawy, miód, sok z cytryny, wlać olej. Zamknąć naczynie pokrywą dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować składniki sosu – czas 20 sekund, prędkość  8.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska