Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos tatarski

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
6-8
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 150 g gęstego majonezu
  • 50 g gęstej śmietany
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 100 g grzybków marynowanych lub pieczarek marynowanych
  • 40 g cebuli
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki cukru
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sos tatarski można doprawić wg własnego upodobania: po przygotowaniu spróbować , dodać więcej przypraw, zamknąć pokrywę i mieszać – czas 20 sekund, prędkość 2. Obroty wsteczne.

Sos można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do ok.1 tygodnia.

Przygotowanie:

Krok 1 – 40 g cebuli obrać, przekroić na pół. 100 g ogórków konserwowych osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki, odcisnąć z nadmiaru soku. 100 g grzybków lub pieczarek marynowanych osączyć z zalewy.

Krok 2 –  W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 100 g pokrojonych ogórków konserwowych, 100 g grzybków marynowanych lub pieczarek, 40 g cebuli. Dodać 150 g gęstego majonezu, 50 g gęstej śmietany, 1 łyżkę musztardy, 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 0,5 łyżeczki cukru.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Posiekać – czas 4 sekundy, prędkość 5.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć sos do innego naczynia.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado