Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos tatarski

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
6-8
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 150 g gęstego majonezu
  • 50 g gęstej śmietany
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 100 g grzybków marynowanych lub pieczarek marynowanych
  • 40 g cebuli
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki cukru
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sos tatarski można doprawić wg własnego upodobania: po przygotowaniu spróbować , dodać więcej przypraw, zamknąć pokrywę i mieszać – czas 20 sekund, prędkość 2. Obroty wsteczne.

Sos można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do ok.1 tygodnia.

Przygotowanie:

Krok 1 – 40 g cebuli obrać, przekroić na pół. 100 g ogórków konserwowych osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki, odcisnąć z nadmiaru soku. 100 g grzybków lub pieczarek marynowanych osączyć z zalewy.

Krok 2 –  W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 100 g pokrojonych ogórków konserwowych, 100 g grzybków marynowanych lub pieczarek, 40 g cebuli. Dodać 150 g gęstego majonezu, 50 g gęstej śmietany, 1 łyżkę musztardy, 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 0,5 łyżeczki cukru.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Posiekać – czas 4 sekundy, prędkość 5.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć sos do innego naczynia.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy