Przygotowanie:
Krok 1 – Cebulę obrać, przekroić na mniejsze części. W naczyniu miksującym założyć nóż, włożyć cebulę, zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Posiekać cebulę – czas 10 sekund, prędkość 8.
Krok 2 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścian naczynia. Dodać masło i mąkę, zamknąć pokrywę, otworzyć zaślepkę. Podsmażyć – temperatura 110˚, czas 4 minuty, obroty 1.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wlać bulion, dodać sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować sos – temperatura 100˚C, czas 6 minut, obroty 1.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, włożyć szpinak i wlać śmietankę. Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować – temperatura 100˚C, czas 6 minut, obroty 1. Po tym czasie zmiksować sos – czas 15 sekund, obroty 6.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przełożyć sos do innego naczynia.