Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos pieczeniowy ciemny z winem

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
35 min
Liczba porcji:
6-8
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
Składniki:
  • ok. 150 g pozostałości po pieczeniu mięsa (tłuszcz, resztki przypraw, sos)
  • 200 ml wody + 50 ml do wymieszania z mąką
  • 250 ml czerwonego wina (wytrawne, półwytrawne)
  • 30 g mąki ziemniaczanej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – W naczyniu miksującym założyć nóż. Wlać 200ml wody, dodać pozostałości z pieczenia mięsa. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, gotować – temperatura 100˚C, czas 8 minut, prędkość 1.

Krok 2 – Otworzyć pokrywę dzbanka, przecedzić sos przez sitko, wlać z powrotem do naczynia.

Krok 3 – Do sosu z pieczenia wlać czerwone wino. Zamknąć pokrywę, otworzyć zaślepkę, gotować – temperatura 100˚C, czas 15 minut, obroty 1.

Krok 4 – W miseczce wymieszać mąkę ziemniaczaną z 50 ml zimnej wody, przez otwór w pokrywie wlać do naczynia, gotować – temperatura 100˚C, czas 1 minuta, obroty 1

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, wyporcjować sos.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy