Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos myśliwski do pieczeni

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 120g chudego boczku wędzonego
  • 100g kiełbasy
  • 200g cebuli
  • 10g grzybów suszonych
  • 80g ogórków kiszonych
  • 30ml oleju do smażenia
  • 20g mąki pszennej
  • 50ml śmietanki 18%
  • 20g koncentratu pomidorowego
  • 0,5łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Przygotować produkty: 200 g cebuli obrać, pokroić na mniejsze kawałki, 100 g kiełbasy przekroić wzdłuż na pół, pokroić w półplasterki.,120g boczku pokroić w niedużą kostkę, 80 g ogórków kiszonych pokroić w półplasterki, 10 g grzybów suszonych umieścić w miseczce, zalać ciepłą wodą i namoczyć przez ok 30 min. Po namoczeniu odlać wodę a grzyby pokroić w paski.
  2. W naczyniu miksującym umieścić nóż, Włożyć cebulę, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać cebulę – czas 5 sekund, prędkość 6.
  3. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścian naczynia. Dodać pokrojoną kiełbasę i boczek, wlać 30 g oleju. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę, podsmażyć – temperatura  120˚C, czas 10 min. prędkość 1.
  4. Otworzyć pokrywę, do cebuli, kiełbasy i boczku wlać 1 litr wody. Wsypać 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki pieprzu, dodać pokrojone w paski, namoczone grzyby. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować – temperatura 100˚C, czas  35 min, prędkość 1, obroty wsteczne.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka. W miseczce wymieszać razem śmietankę, koncentrat pomidorowy i mąkę, wlać do sosu, dodać pokrojone ogórki kiszone.  Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować – temperatura 100˚C, czas 5 min, obroty 1, wsteczne.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy