Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos myśliwski do pieczeni

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
6
Czas gotowania:
30 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 120g chudego boczku wędzonego
  • 100g kiełbasy
  • 200g cebuli
  • 10g grzybów suszonych
  • 80g ogórków kiszonych
  • 30ml oleju do smażenia
  • 20g mąki pszennej
  • 50ml śmietanki 18%
  • 20g koncentratu pomidorowego
  • 0,5łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Patelnia MPC-24/10/01
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Przygotować produkty: 200g cebuli obrać, pokroić na mniejsze kawałki, 100g kiełbasy przekroić wzdłuż na pół, pokroić w półplasterki.,120g boczku pokroić w niedużą kostkę, 80g ogórków kiszonych pokroić w półplasterki, 10g grzybów suszonych umieścić w miseczce, zalać ciepłą wodą i namoczyć przez ok 30 min. Po namoczeniu odlać wodę a grzyby pokroić w paski.
  2. W naczyniu miksującym umieścić nóż, Włożyć cebulę, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać cebulę – czas 5 sekund, prędkość 6.
  3. Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścian naczynia. Dodać pokrojoną kiełbasę i boczek, wlać 30g oleju. Zamknąć pokrywę dzbanka, otworzyć zaślepkę, podsmażyć – temperatura  120˚C, czas 10 min. prędkość 1.
  4. Otworzyć pokrywę, do cebuli, kiełbasy i boczku wlać 1 litr wody. Wsypać 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki pieprzu, dodać pokrojone w paski, namoczone grzyby. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować – temperatura 100˚C, czas  35 min, prędkość 1, obroty wsteczne.
  5. Otworzyć pokrywę dzbanka. W miseczce wymieszać razem śmietankę, koncentrat pomidorowy i mąkę, wlać do sosu, dodać pokrojone ogórki kiszone.  Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować – temperatura 100˚C, czas 5 min, obroty 1, wsteczne.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy