Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos jogurtowy z pastą tahini

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
  • 5 łyżek pasty tahini
  • 180-200 g jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • szczypta soli
  • świeża natka pietruszki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sos idealnie pasuje jako dodatek do mięsa, dań rybnych, sałatek, dip do warzyw.

Przygotowanie:
  1. Do pojemnika blendera dodać 5 łyżek pasty tahini, 180-200 g jogurtu naturalnego, wycisnąć 2 ząbki czosnku, dodać 1/4 łyżeczki ostrej papryki, szczyptę soli, świeżą natkę pietruszki. 
  2. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Schłodzić przed podaniem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Sałatka z jajkiem i brokułem
Pasta jajeczna z serem i ogórkiem kiszonym
Zapiekane bagietki z farszem jajecznym
Ciasto drożdżowe z malinami i kruszonką
Pierś z kurczaka na kanapki
Babka majonezowa
Masło ziołowe
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym
Szakszuka pomidorowa
Ciasto leśny mech
Faszerowane grzybki z jajek
Domowa kostka rosołowa z warzyw
Pasta z jajek i awokado