Przepis nadesłany przez: Joanna Szustakiewicz
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos jogurtowy z pastą tahini

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
1
Składniki:
  • 5 łyżek pasty tahini
  • 180-200 g jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • szczypta soli
  • świeża natka pietruszki
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sos idealnie pasuje jako dodatek do mięsa, dań rybnych, sałatek, dip do warzyw.

Przygotowanie:
  1. Do pojemnika blendera dodać 5 łyżek pasty tahini, 180-200 g jogurtu naturalnego, wycisnąć 2 ząbki czosnku, dodać 1/4 łyżeczki ostrej papryki, szczyptę soli, świeżą natkę pietruszki. 
  2. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Schłodzić przed podaniem.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy
Ciasto Murzynek