Przygotowanie:
Krok 1 – Grzyby włożyć do małej miseczki, zalać je 100 ml ciepłej wody, odstawić na 0,5 godz.
Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć nóż. Cebulę obrać, przekroić na 4 części, włożyć do naczynia miksującego. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, posiekać cebulę. Czas 10 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać cebulę ze ścianek naczynia.
Krok 4 – Włożyć masło, zamknąć naczynie pokrywą dzbanka , otworzyć zaślepkę. Podsmażyć cebulę – temperatura 100˚C, czas 5 minut, prędkość 1.
Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, do naczynia dodać namoczone grzyby, bulion i przyprawy. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, gotować sos – temperatura 100˚, czas 20 minut, obroty 1.
Krok 6 – W miseczce wymieszać mąkę ze śmietanką, przez otwór w pokrywie wlać śmietankę, gotować – temperatura 100˚C, czas 2 minuty, obroty 1.
Krok 7 – Zmiksować sos – czas 8 sekund, obroty 8.