Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sos chrzanowy na zimno

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
6-8
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 100 g gęstego majonezu
  • 100 g gęstej śmietany 18%
  • 50 g chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżkę musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki cukru (opcjonalnie)
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Blender ręczny – zestaw MBL-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Sos chrzanowy można doprawić wg własnego upodobania: po przygotowaniu spróbować, dodać więcej przypraw, zamknąć pokrywę i mieszać – czas 20 sekund, prędkość 3.

Sos można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do ok. 2 tygodnie.

Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 100 g gęstego majonezu, 100 g gęstej śmietany 18%, 50 g chrzanu, 1 łyżkę musztardy, 1 łyżeczkę soku z cytryny, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki pieprzu, 0,5 łyżeczki cukru.
  2. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Wymieszać sos – czas 12 sekund, prędkość 3.
  3. Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć sos do innego naczynia.

Udostępnij:
5 2 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gumich

W przygotowaniu brak chrzanu.

joanna.szustakiewicz

Dziękujemy za uwagę. Przepis został poprawiony. Punkt dla Pani za spostrzegawczość 🙂

Zobacz również
Zupa grochowa
Płatki ryżowe z prażonym jabłkiem i cynamonem
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Krokiety ziemniaczane z farszem pieczarkowym
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Jaglanka z masłem orzechowym i bananem
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Pasztet z selera i warzyw
Śniadaniowe placki szpinakowe
Wegańska pasta z czerwonej fasoli
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką