Przepis nadesłany przez: Mauro Amarante
Dodaj do ulubionych
Favorite

Słodki chleb pandolce

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
10 minut
Liczba porcji:
12
Czas pieczenia:
77 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
Składniki:
  • 450 g borówek
  • 4 średnie jajka
  • 240 g masła o temperaturze pokojowej
  • 240 g cukru
  • 240 g mąki
  • sól
  • cukier puder
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Oddziel 4 żółtka od białek.
  3. Ubij 4 białka za pomocą mieszadła. Czas 3 min. Temp. 37′ obroty 3.
  4. W dzbanku załóż motylek – ubij białka – czas 4 min, temp. 0, obroty 4. W razie potrzeby wydłużyć czas ubijania białek.
  5. Przełożyć ubite białka do miski.
  6. Zdjąć motylek, założyć nóż. Dodać 240 g miękkiego masła pokrojonego w kostkę i 240 g cukru. Czas 4min, prędkość 3.
  7. Dodać 4 żółtka. Obroty 3, Czas 3 minuty.
  8. Dodać 240 g mąki. Obroty 3, Czas 3 minuty.
  9. Dodać ubite białko. Obroty wsteczne, Czas 30 sekund. Otrzymaną masę wymieszać delikatnie z owocami.
  10. Przełożyć do formy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Włożyć do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec 1h.
  11. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Pizza z mortadellą i burratą
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek