Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka z buraczków

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
  • tarcza
Składniki:
  • 600 g ugotowanych buraków
  • 50 ml (3 łyżki) octu jabłkowego
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 30 ml (2 łyżki) oliwy z oliwek
  • sól
  • szczypta mielonej papryczki chilli do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym  założyć  trzpień do montażu tarczy i tarczę stroną do ścierania. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy. Zetrzeć buraki – wkładać kawałki buraków do otworu pokrywy tarczy, w miarę potrzeby użyć popychacza. Czas 25 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę,  usunąć  tarczę,  za pomocą łopatki wyjąć buraki  do innego naczynia.

Krok 4 – Naczynie umyć, założyć nóż i motylek. Do naczynia wlać ocet, oliwę, dodać miód, sól i szczyptę chilli. 

Krok 5 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać sos – czas 20 sekund, prędkość 3.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, przelać sos do buraczków, wymieszać.

Krok 7 – Buraczki podawać schłodzone jako dodatek do dań obiadowych.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie