Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka z buraczków

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
  • tarcza
Składniki:
  • 600 g ugotowanych buraków
  • 50 ml (3 łyżki) octu jabłkowego
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 30 ml (2 łyżki) oliwy z oliwek
  • sól
  • szczypta mielonej papryczki chilli do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym  założyć  trzpień do montażu tarczy i tarczę stroną do ścierania. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy. Zetrzeć buraki – wkładać kawałki buraków do otworu pokrywy tarczy, w miarę potrzeby użyć popychacza. Czas 25 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę,  usunąć  tarczę,  za pomocą łopatki wyjąć buraki  do innego naczynia.

Krok 4 – Naczynie umyć, założyć nóż i motylek. Do naczynia wlać ocet, oliwę, dodać miód, sól i szczyptę chilli. 

Krok 5 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać sos – czas 20 sekund, prędkość 3.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, przelać sos do buraczków, wymieszać.

Krok 7 – Buraczki podawać schłodzone jako dodatek do dań obiadowych.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Szare kluski okraszone cebulą i kiełbasą
Trufle czekoladowe z malinami i migdałami
Gorąca czekolada z bitą śmietaną
Szybka babka z kakao
Jagodzianki
Ciasto z patelni z jabłkami
Ciasto jajko sadzone bez pieczenia
Babka ziemniaczana
Makaron do rosołu
Syrop dyniowo – korzenny (pumpkin spice)
Placki drożdżowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
 Donuty – amerykańskie pączki
Kremowa zupa kurkowa
Paprykarz szczeciński
Panna cotta z sosem owocowym
Zimowa herbata
Krokiety z mięsem mielonym, pieczarkami i serem
Krokiety z jajkiem i pieczarkami
Szybkie maślane ciastka
Hinduski napój Lassi
Krewetki w sosie curry z mango
Jednogarnkowe danie z piersi kurczaka, białej fasoli i warzyw
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Śledzie w oleju z cebulą i papryką
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Sernik z brzoskwiniami na kruchym cieście
Kruche maślane korzenne ciasteczka (bez jajek)
Drożdżowa strucla z jabłkami
Gofry piernikowe
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Podpłomyki
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kisiel z brzoskwiniami
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką