Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Sałatka z buraczków

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
  • motylek
  • tarcza
Składniki:
  • 600 g ugotowanych buraków
  • 50 ml (3 łyżki) octu jabłkowego
  • 1 czubata łyżka miodu
  • 30 ml (2 łyżki) oliwy z oliwek
  • sól
  • szczypta mielonej papryczki chilli do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym  założyć  trzpień do montażu tarczy i tarczę stroną do ścierania. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy. Zetrzeć buraki – wkładać kawałki buraków do otworu pokrywy tarczy, w miarę potrzeby użyć popychacza. Czas 25 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę,  usunąć  tarczę,  za pomocą łopatki wyjąć buraki  do innego naczynia.

Krok 4 – Naczynie umyć, założyć nóż i motylek. Do naczynia wlać ocet, oliwę, dodać miód, sól i szczyptę chilli. 

Krok 5 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać sos – czas 20 sekund, prędkość 3.

Krok 6 – Otworzyć pokrywę, przelać sos do buraczków, wymieszać.

Krok 7 – Buraczki podawać schłodzone jako dodatek do dań obiadowych.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy