Przygotowanie:
Krok 1 – Buraki obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć trzpień do montażu tarczy i tarczę stroną do ścierania. Zamknąć dzbanek pokrywą tarczy. Zetrzeć buraki – wkładać kawałki buraków do otworu pokrywy tarczy, w miarę potrzeby użyć popychacza. Czas 25 sekund, prędkość 6.
Krok 3 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę, za pomocą łopatki wyjąć buraki do innego naczynia.
Krok 4 – Naczynie umyć, założyć nóż i motylek. Do naczynia wlać ocet, oliwę, dodać miód, sól i szczyptę chilli.
Krok 5 – Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką. Wymieszać sos – czas 20 sekund, prędkość 3.
Krok 6 – Otworzyć pokrywę, przelać sos do buraczków, wymieszać.
Krok 7 – Buraczki podawać schłodzone jako dodatek do dań obiadowych.