Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Ryba w zalewie octowej

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 minut
Liczba porcji:
składniki na 2 litrowe słoiki
Czas gotowania:
13 minut gotowania zalewy+ 10 minut smażenia ryby
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
Składniki:
  • 1300 g filetów rybnych, np. z dorsza
  • mąka do obtoczenia ryby
  • olej do smażenia ryby
  • 2 litrowe słoiki

Zalewa:

  • 1200 g wody
  • 300 g octu spirytusowego 10%
  • 120 g cebuli
  • 50 g oleju
  • 6 kulek ziela angielskiego
  • 6 ziarenek czarnego pieprzu
  • 6 liści laurowych
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Komplet garnków MGK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. 1300 g filetów rybnych pokroić na mniejsze kawałki (większe filety pokroić na 3 kawałki, mniejsze na pół). Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć ryby na rumiano z obu stron.
  2. Usmażone ryby przełożyć po połowie do dwóch litrowych słoików.
  3. 120 g cebuli pokroić w piórka. W naczyniu miksującym zamontować mieszadło. Wlać 50 g oleju, dodać pokrojoną cebulę. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, podsmażyć cebulę. Temperatura 100°C, czas 3 minuty, prędkość 1.
  4. Zdjąć pokrywę, wlać 1200 g wody, 300 g octu spirytusowego 10%, dodać 6 kulek ziela angielskiego, 6 kulek czarnego pieprzu i 6 liści laurowych. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, zalewę zagotować. Temperatura 100°C, czas 12 minut, prędkość 1.
  5. Zdjąć pokrywę. Ugotowaną, gorącą zalewę łącznie z cebulą, zielem angielskim, pieprzem czarnym i listkami laurowymi przelać do słoików z rybą (zalewy wlać do pełnych słoików). Pokrywkami dobrze zakręcić słoiki. Kiedy przestygną wstawić je do lodówki, aby smaki się przegryzły. Ryby po 2 dniach powinny być gotowe do zjedzenia.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Koktajl z mango i mlekiem kokosowym
Asesh – napój z granatów
Pieczone falafele z sosem tahini
Wątróbka po nelsońsku
Pizzerinki z ciasta francuskiego
Ciasto marchewkowe
Naleśniki szpinakowe
Zupa meksykańska
Zupa gulaszowa
Makaron z krewetkami, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z kaszy gryczanej
Spaghetti z pomidorkami koktajlowymi i parmezanem
Zapiekanka z tortellini i kiełbasą
Potrawka z kurczaka z ryżem
Pizzerinki z pieczarkami, szynką i serem
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Smoothie bananowo – gruszkowe
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Korzenne ciasto z cukinią
Muffinki z dynią
Jabłka smażone w cieście naleśnikowym
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Mus jabłkowy
Kruche rogaliki z marmoladą
Pączki tradycyjne
Oponki serowe
Sałatka włoska