Przygotowanie:
Krok 1 – Ziemniaki obrać, pokroić w dość duże plastry, umieścić w koszyczku do gotowania.
Krok 2 – Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, włożyć koszyczek z ziemniakami. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Gotować ziemniaki – temperatura 100˚C, czas 30 minut, prędkość 1
Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą miarki wyjąć koszyczek z ziemniakami. Wylać wodę z dzbanka. W naczyniu umieścić nóż, włożyć gorące ziemniaki, dodać mleko, masło, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować puree – czas 7 sekund, prędkość 6
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki wyjąć puree.
Ten przepis również zaliczony.Pierwszy raz robiłem Puree,rodzina zadowolona,smakowało.;)
Dziękujemy za komentarz. Super!