Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej i ziołach sous vide

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2-3
Czas gotowania:
90 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • brak
Składniki:
  • 1 szt. polędwiczki wieprzowej (ok. 300g)
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej ( lub innej suszonej)
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • Świeże zioła: tymianek, oregano, rozmaryn, inne
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termo cyrkulator Sous Vide PSC-20/B
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: polędwiczkę wieprzową umyć, przyprawić solą i pieprzem, owinąć ją plasterkami szynki parmeńskiej. Polędwiczkę włożyć do woreczków, dodać świeże zioła i zapakować próżniowo.

Krok 2 – Do dzbanka  włożyć torebkę z polędwiczką, wlać wodę – tyle, żeby przykryć torebkę (ok. 1,5 litra). Torebki z mięsem powinny być całkowicie przykryte wodą.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować sous vide – temperatura 60˚C, czas 90 minut.

Krok 4 – Po ugotowaniu wyjąć polędwiczkę z torebki, osączyć z powstałego sosu, podsmażyć na rozgrzanym oleju, pokroić na mniejsze kawałki.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy