Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Polędwiczka wieprzowa w szynce parmeńskiej i ziołach sous vide

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2-3
Czas gotowania:
90 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • brak
Składniki:
  • 1 szt. polędwiczki wieprzowej (ok. 300g)
  • 4 plasterki szynki parmeńskiej ( lub innej suszonej)
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • Świeże zioła: tymianek, oregano, rozmaryn, inne
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termo cyrkulator Sous Vide PSC-20/B
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: polędwiczkę wieprzową umyć, przyprawić solą i pieprzem, owinąć ją plasterkami szynki parmeńskiej. Polędwiczkę włożyć do woreczków, dodać świeże zioła i zapakować próżniowo.

Krok 2 – Do dzbanka  włożyć torebkę z polędwiczką, wlać wodę – tyle, żeby przykryć torebkę (ok. 1,5 litra). Torebki z mięsem powinny być całkowicie przykryte wodą.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, gotować sous vide – temperatura 60˚C, czas 90 minut.

Krok 4 – Po ugotowaniu wyjąć polędwiczkę z torebki, osączyć z powstałego sosu, podsmażyć na rozgrzanym oleju, pokroić na mniejsze kawałki.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy