500 g ziemniaków obierz, umyj, pokrój na kawałki, dodaj 1 cebulę pokrojoną na mniejsze kawałki, zamknij pokrywę oraz zaślepkę i miksuj przez 15 sekund, prędkość 6.
Otwórz pokrywę, do startych ziemniaków dodaj 200 g serka wiejskiego, 2 jajka, 100 g mąki, sól i pieprz. Zamknij pokrywę i zaślepkę, miksuj przez 10 sekund, prędkość 3.
Otwórz pokrywę, wyjmij nóż, przełóż masę do innego naczynia lub pozostaw w misie.
Nakładaj łyżką porcję masy ziemniaczanej (po 2 łyżki na placek) i smaż placki na rozgrzanej patelni z olejem, aż będą złote z obu stron.
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.