Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Placki z dyni

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • mieszadło
  • tarcza
Składniki:
  • 500 g dyni (300 g po obraniu i usunięciu pestek)
  • 220 g marchwi
  • 1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego
  • 100 g mąki z cieciorki (lub pszennej)
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej do smażenia
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: dynię i marchew obrać, pokroić na mniejsze kawałki.

Krok 2 – W naczyniu miksującym założyć trzpień i tarczę do ścierania. Zamknąć pokrywą tarczy. Zetrzeć dynię i marchew – czas 25 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, usunąć tarczę i trzpień. Za pomocą łopatki wyjąć zawartość dzbanka do innego naczynia.

Krok 4 – W dzbanku umieścić mieszadło. Włożyć dynię i marchew, dodać pozostałe składniki. Zamknąć pokrywę tarczy, zamknąć zaślepkę, wymieszać masę – czas 30 sekund, prędkość 3.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki wyjąć masę do innego naczynia. Pozostawić na 15 minut, zamieszać. Za pomocą łyżki nakładać masę na średnio gorący olej, formując niewielkie placuszki. Smażyć na każdej ze strony aż się przyrumienią. Podawać jako samodzielne danie np. z sosem koperkowym i surówką lub na słodko ze śmietaną i konfiturami.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy