Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Placki śniadaniowe z serka ricotta

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 minut
Liczba porcji:
10-12 placków
Czas smażenia:
15 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g serka ricotta
  • 2 jajka
  • 70 g mąki pszennej
  • 20 g cukru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia placków
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot iCoook MRK-28
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. W naczyniu miksującym zamontować nóż, odważyć 250 g serka ricotta, 70 g mąki pszennej, 20 g cukru, dodać 2 całe jajka i szczyptę soli.
  2. Założyć pokrywę z zamkniętą zaślepką, wymieszać ciasto na placki. Czas 30 sekund, prędkość 4
  3. Zdjąć pokrywę. Ciasto przelać do miski.
  4. Na kuchence rozgrzać patelnię, lekko ją natłuścić olejem przy pomocy silikonowego pędzelka. Łyżką wylewać porcje ciasta, smażyć placki na rumiano z obu stron.
  5. Placki można podawać z owocami, posypane cukrem pudrem, polane syropem klonowym.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Kawa mleczna
Syrop miętowy
Jabłka na parze
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango