Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pizza z placków tortilli

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
8 minut
Liczba porcji:
2
Czas pieczenia:
ok. 10-15 minut
Składniki:

  • 3 placki tortilli (pszenne lub kukurydziane)
  • ok. 100 g sera żółtego
  • 1-2 pomidory
  • keczup lub passata pomidorowa
  • salami, szynka

Dodatkowe:
  • blaszka lub tortownica
  • papier do pieczenia
Przygotowanie:
  1. Placek tortilli ułóż na blaszce lub w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Ser żółty zetrzyj na tarce (na grube oczka), wsyp połowę sera na tortillę, przykryj drugim plackiem.
  3. Pomidora 1-2 szt. pokrój na plastry, połóż na placek, posól i przykryj trzecim plackiem.
  4. Na tortilli rozsmaruj cienko keczup, połóż plasterki salami lub szynki i na końcu posyp serem żółtym.
  5. Wstaw placki do nagrzanego piekarnika, temp. 210 stopni z termoobiegiem.
  6. Upiecz ok. 10-15 minut.
  7. Wyjmij pizzę piekarnika, placki pokrój na trójkąty i od razu podawaj.
Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy