Przepis nadesłany przez: Mauro Amarante
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pizza z mortadellą i burratą

Stopień trudności:
średni
Czas przygotowania:
85 minut
Liczba porcji:
4
Czas pieczenia:
19 minut
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

Na ciasto do pizzy:
600 g mąki typu 00
310 g wody
15 g drożdży
7 g soli

Na pizzę:
500 g passaty pomidorowej
250 g mozzarelli
200 g pesto
120 g pistacji
16 plastrów włoskiej mortadeli
4 burrat
oliwa z oliwek

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Przygotowanie:
  1. Do dzbanka z nożem wsypać mąkę i drożdże. Czas 10 sekund, prędkość 5.
  2. Dodać wodę. Funkcja ugniatanie, czas 2 min.
  3. Dodać sól. Funkcja ugniatanie, czas 2 min.
  4. Przełożyć ciasto do dużej miski. Pozostawić pod przykryciem na 30 min.
  5. Z masy uformować 4 kule i umieść je w dużym, zamkniętym plastikowym pojemniku lub w 4 pojedynczych pudełkach. Pozostawić do wyrośnięcia na co najmniej 40 minut.
  6. Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Posypać stolnicę mąką. Wyjąć jedną kulę ciasta i uformować krążek pizzy.
  7. Na ciasto wyłożyć 125 g passaty pomidowej, 62 g mozzarelli. Piec w temperaturze 250 stopni przez co najmniej 15 minut lub do momentu, aż ciasto pod spodem będzie przypieczone.
  8. Po wyjęciu pizzy z piekarnika udekorować ją dwoma łyżkami pesto, 4 plasterkami mortadeli, burratą na środku i posiekanymi pistacjami na całej powierzchni.
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Cocktail owocowy
Limoncello
Lody melonowe
Słodki chleb pandolce
Muffinki marchewkowo-migdałowe
Czarny burger z łososiem
Dorsz na parze z cebulą i oliwkami
Sałatka z ośmiornicy
Sorbet kawowy
Kurczak w pomarańczach
Kaczka z sosem malinowym
Ravioli z szynką na kremie z zielonego groszku
Tagliatelle z pesto pistacjowym
Letnia sałatka z makaronu
Risotto ze szparagami, sosem z gorgonzoli i olejem bazyliowym
Sałatka Pantesca
Sałatka z komosy ryżowej
Letnia sałatka z kopru włoskiego i pomarańczy
Sałatka ziemniaczana z musztardą
Pieczony schab w marynacie jogurtowej
Odrywany chlebek czosnkowo- ziołowy
Pasztet w słoiku
Nuggetsy z pieczarek
Śniadaniowe placki szpinakowe
Makaron w sosie śmietanowym
Kawa mrożona nasza
Sałatka ze świeżym tuńczykiem i awokado
Panna cotta z sosem owocowym
Paszteciki z ciasta francuskiego z pieczarkami
Sałatka gyros
Francuskie ślimaczki z kurczakiem i pieczarkami
Drożdżowa strucla z jabłkami
Ciasto góra lodowa
Ciasto 3 bit
Likier krówkowy
Ciasto Piegusek
Wegański pudding tofu z truskawkami
Naleśniki z ciecierzycy z nadzieniem z twarogu i łososia
Kawa mleczna
Domowa nalewka tofifi
Budyń jaglany z musem z mango
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
granita truskawkowa
Granita truskawkowa
Cenimy państwa prywatność
Ustawienia ciastek
Do poprawnego działania naszej strony niezbędne są niektóre pliki cookies. Zachęcamy również do wyrażenia zgody na użycie plików cookie narzędzi analitycznych. Dzięki nim możemy nieustannie ulepszać stronę. Więcej informacji znajdą państwo w Polityce Prywatności. Więcej.
Dostosuj Tylko wymagane Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek
Dostosuj zgody
„Niezbędne” pliki cookie są wymagane dla działania strony. Zgoda na pozostałe kategorie, pomoże nam ulepszać działanie serwisu. Firmy trzecie, np.: Google, również zapisują pliki cookie. Więcej informacji: użycie danych oraz prywatność. Pliki cookie Google dla zalogowanych użytkowników.
Niezbędne pliki cookies są konieczne do prawidłowego działania witryny.
Przechowują dane narzędzi analitycznych, np.: Google Analytics.
Przechowują dane związane z działaniem reklam.
Umożliwia wysyłanie do Google danych użytkownika związanych z reklamami.

Brak plików cookies.

Umożliwia wyświetlanie reklam spersonalizowanych.

Brak plików cookies.

Zapisz ustawienia Akceptuj wszystko
Ustawienia ciastek