Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pierś z kurczaka po włosku

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
15 min
Liczba porcji:
4
Czas gotowania:
35min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • naczynie do gotowania na parze
Składniki:
  • 400-500 g większych filetów z kurczaka lub 4 małe (piersi)
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • 1 szt sera mozarella
  • 2 łyżki pesto bazyliowego
  • kilka liści świeżej bazylii,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: suszone pomidory pokroić w paski. Ser mozarella osączyć z zalewy, pokroić na plastry.

Krok 2 – Pierś z kurczaka umyć, podzielić na 4 kotlety, lekko zbić młotkiem do mięsa, posolić, posypać pieprzem. Każdą porcję mięsa cienko posmarować pesto, na pesto ułożyć plastry szynki, mozarellę, pokrojone pomidory. Na wierzch ułożyć listki bazylii i lekko skropić oliwą. Mięso ułożyć na kawałkach folii aluminiowej, szczelnie zawinąć. Porcje mięsa ułożyć w pojemniku do gotowania na parze.

Krok 3 – Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, zamknąć pojemnikiem z mięsem, przykryć i gotować – temperatura 105˚C, czas 35 minut, prędkość 1.

Krok 4 – Mięso odwinąć z folii, podawać jako danie obiadowe z dodatkiem warzyw.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy