Przygotowanie:
Krok 1 – Przygotować produkty: suszone pomidory pokroić w paski. Ser mozarella osączyć z zalewy, pokroić na plastry.
Krok 2 – Pierś z kurczaka umyć, podzielić na 4 kotlety, lekko zbić młotkiem do mięsa, posolić, posypać pieprzem. Każdą porcję mięsa cienko posmarować pesto, na pesto ułożyć plastry szynki, mozarellę, pokrojone pomidory. Na wierzch ułożyć listki bazylii i lekko skropić oliwą. Mięso ułożyć na kawałkach folii aluminiowej, szczelnie zawinąć. Porcje mięsa ułożyć w pojemniku do gotowania na parze.
Krok 3 – Do naczynia miksującego wlać 1 litr wody, zamknąć pojemnikiem z mięsem, przykryć i gotować – temperatura 105˚C, czas 35 minut, prędkość 1.
Krok 4 – Mięso odwinąć z folii, podawać jako danie obiadowe z dodatkiem warzyw.