Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pieczarki faszerowane z wędzoną mozarellą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2
Czas pieczenia:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

 

  • 8 szt dużych pieczarek
  • 100 g pieczarek do posiekania
  • 80 g świeżej papryki czerwonej
  • 120 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 100 g tartego wędzonego sera mozarella
  • Sól, pieprz
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, usunąć gniazda nasienne. Pieczarki umyć, za pomocą ostrego nożyka z dużych pieczarek usunąć ogonki. Kapelusze pieczarek posolić z obydwu stron i ułożyć na talerzu spodem do dołu.

Krok 2 – Do naczynia miksującego założyć nóż. Włożyć pieczarki i ogonki pieczarek oraz paprykę. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, posiekać  grzyby i paprykę – czas 8 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, do pieczarek dodać ugotowana kaszę jaglaną i startą mozarellę. Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zamknąć pokrywę, wymieszać masę – czas 20 sekund, prędkość 2, obroty wsteczne.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki przełożyć masę do innego naczynia. Spróbować, ewentualnie doprawić. Masę nakładać w zagłębienia dużych kapeluszy pieczarek, układać je na blasze do pieczenia. Pieczarki wstawić  do piekarnika nagrzanego do temp. 180˚C, piec ok. 15 minut. Podawać jako przekąska lub danie główne, np. z sosem jogurtowym.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy