Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pieczarki faszerowane z wędzoną mozarellą

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
10 min
Liczba porcji:
2
Czas pieczenia:
15 min
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:

 

  • 8 szt dużych pieczarek
  • 100 g pieczarek do posiekania
  • 80 g świeżej papryki czerwonej
  • 120 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 100 g tartego wędzonego sera mozarella
  • Sól, pieprz
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, usunąć gniazda nasienne. Pieczarki umyć, za pomocą ostrego nożyka z dużych pieczarek usunąć ogonki. Kapelusze pieczarek posolić z obydwu stron i ułożyć na talerzu spodem do dołu.

Krok 2 – Do naczynia miksującego założyć nóż. Włożyć pieczarki i ogonki pieczarek oraz paprykę. Zamknąć pokrywę dzbanka z zamkniętą zaślepką, posiekać  grzyby i paprykę – czas 8 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę, do pieczarek dodać ugotowana kaszę jaglaną i startą mozarellę. Dodać szczyptę soli i pieprzu do smaku. Zamknąć pokrywę, wymieszać masę – czas 20 sekund, prędkość 2, obroty wsteczne.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki przełożyć masę do innego naczynia. Spróbować, ewentualnie doprawić. Masę nakładać w zagłębienia dużych kapeluszy pieczarek, układać je na blasze do pieczenia. Pieczarki wstawić  do piekarnika nagrzanego do temp. 180˚C, piec ok. 15 minut. Podawać jako przekąska lub danie główne, np. z sosem jogurtowym.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy