Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z żółtego sera i papryki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g sera żółtego, twardego bez dziur (gouda)
  • 2 szt ogórków konserwowych (ok 80g)
  • 60 g papryki konserwowej
  • 0,5 pęczka szczypiorku (do posypania)
  • 60 g gęstego majonezu (2 łyżki)
  • Szczypta soli i pieprzu do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: szczypiorek posiekać, odłożyć. Paprykę i ogórki pokroić na mniejsze kawałki, ser pokroić w kawałki ok. 1-2 cm.  

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć paprykę i ogórki, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Posiekać – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać paprykę i ogórki ze ścianek, przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego włożyć ser żółty. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować – czas 20 sekund, prędkość 10.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać ser ze ścianek naczynia. Dodać posiekane warzywa, majonez, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać  pastę – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki  przełożyć pastę do innego naczynia. Podawać  z pieczywem, posypać szczypiorkiem.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy