Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z żółtego sera i papryki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 250 g sera żółtego, twardego bez dziur (gouda)
  • 2 szt ogórków konserwowych (ok 80g)
  • 60 g papryki konserwowej
  • 0,5 pęczka szczypiorku (do posypania)
  • 60 g gęstego majonezu (2 łyżki)
  • Szczypta soli i pieprzu do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Zestaw noży na bloku magnetycznym SNS-4
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Przygotować produkty: szczypiorek posiekać, odłożyć. Paprykę i ogórki pokroić na mniejsze kawałki, ser pokroić w kawałki ok. 1-2 cm.  

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć paprykę i ogórki, zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę. Posiekać – czas 10 sekund, prędkość 6.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki zebrać paprykę i ogórki ze ścianek, przełożyć do innego naczynia. Do naczynia miksującego włożyć ser żółty. Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, zmiksować – czas 20 sekund, prędkość 10.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę, za pomocą łopatki zebrać ser ze ścianek naczynia. Dodać posiekane warzywa, majonez, sól i pieprz. Zamknąć pokrywę dzbanka, wymieszać  pastę – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 5 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki  przełożyć pastę do innego naczynia. Podawać  z pieczywem, posypać szczypiorkiem.

Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy