Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z wędzonego kurczaka

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • Sam Cook PSC-11
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 180 g wędzonej piersi kurczaka
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 0,5 pęczka koperku
  • 50 g gęstego majonezu (2 łyżki)
  • Szczypta soli i pieprzu do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Wskazówki:

Gęstość pasty zależy od ilości użytego majonezu. Można też część majonezu zastąpić  jogurtem typu greckiego.

Przygotowanie:

Krok 1 – Kurczaka pokroić na kawałki ok. 2 cm. Jajka obrać, przekroić na 4 części, koperek posiekać.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć kurczaka, jajka, majonez, sól, pieprz i koperek. Zamknąć pokrywę dzbanka, zmiksować pastę – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 3 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia. Podawać z pieczywem.

Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Udostępnij:
0 0 votes
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Pierniczki z okienkiem
Masa makowa
Drożdżowa gwiazda z makiem
Drożdżowa choinka z makiem
Bezowe choinki
Sernik krówkowy na kruchym cieście
Sernik z rosą
Sałatka śledziowa z papryką
Ryba w zalewie octowej
Ryba w zalewie pomidorowej
Uszka z grzybami
Piernik „Last Minute”
Makowiec na kruchym spodzie
Makowiec japoński
Kulebiak z kapustą kiszoną i grzybami
Korzenne kruche ciastka nadziewane kajmakiem
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami
Drożdżowe pierogi z pieczarkowym farszem
Oponki serowe
Ciasteczka dyniowo marchewkowe
Torcik kokosowo-jagodowy na rumowym biszkopcie
Zielone kopytka
Napój z pietruszki
Sałatka z indyka
Napój czekoladowo-orzechowy