Autor: MPM
Dodaj do ulubionych
Favorite

Pasta z jajek i szynki

Stopień trudności:
łatwy
Czas przygotowania:
5 min
Liczba porcji:
4-6
Przepis dla:
  • iCoook MRK-18
  • iCoook MRK-28
  • Sam Cook PSC-11
  • iCoook MRK-38
Użyte akcesoria:
  • nóż
Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo, obranych
  • 150 g polędwicy sopockiej lub szynki
  • 6-8 rzodkiewek
  • 0,5 pęczka koperku
  • 50 g gęstego majonezu
  • 30 g gęstej śmietany
  • 0,5 łyżeczki soli
  • Szczypta pieprzu do smaku
Do przygotowania przepisu możesz użyć:
Termorobot iCoook MRK-18
Zobacz więcej
Termorobot Sam Cook WiFi PSC-11
Zobacz więcej
Bambusowa deska do krojenia SDB-3
Zobacz więcej
Przygotowanie:

Krok 1 – Koperek pokroić na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyć, odciąć pozostałości liści i korzeni. Polędwicę lub szynkę pokroić na kawałki ok 1cm.

Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 5 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych na połówki, 150 g polędwicy lub szynki pokrojonej na nieduże kawałki, 8 oczyszczonych rzodkiewek i koperek pokrojony na nieduże kawałki. Dodać 50 g gęstego majonezu, 30 g gęstej śmietany, wsypać 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki pieprzu.

Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 20 sekund, prędkość 4.

Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia.

Udostępnij:
5 1 vote
Article Rating
Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Zobacz również
Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym
Rolada bezowa z mascarpone i owocami
Omlet owsiany na słodko
Kruche ciasto z marmoladą i bezową pianką
Jogurtowy sernik na zimno
Pesto z bazylii
Tarta lotaryńska
Kurczak po chińsku
Śmietanowiec
Ciasto czekoladowe z twarogiem
Smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe
Smoothie bananowo – gruszkowe
Smoothie z kiwi, awokado i imbirem
Sok pomarańczowy
Pożywne Smoothie
Mojito z rumem
Strogonow drobiowy z warzywami
Szakszuka ze szparagami i fetą
Szparagi zapiekane pod sosem beszamelowym
Zupa cebulowa z suszonymi grzybami
Łosoś ze szparagami na parze
Leczo z batatami i chorizo
Leczo wegetariańskie z batatami i cukinią
Wegańska panna cotta z sosem truskawkowym
Makaron z kremowym sosem szpinakowym
Kaszotto z borowikami
Zupa kartoflanka
Chlebek bananowy z borówkami
Wegańskie ciasto ze śliwkami
Kompot z gruszek z goździkami
Lody z twarogu i owoców
Keto placki twarogowe
Keto gofry bez mąki
Dżem z czarnej porzeczki
Gulasz z indyka z suszonymi pomidorami i marchewką
Gulasz wołowy z papryką
Makaron z grzybami w kremowym sosie
Bułki wrocławskie
Chlebek wiejski Ani
Owsiane muffiny z malinami i białą czekoladą
Owsiane muffiny z bananem i masłem orzechowym
Ogórki do słoika w zalewie gyros
Kotlety jajeczne z kalafiorem
Roladki z cukinii w sosie pomidorowym
Toskańska zupa z cukinią i fasolą
Gulasz warzywny
Dżem truskawkowy z galaretką
Deser z jogurtu i mango
Czekoladowe ciasto z buraka
Herbata mrożona
Dżem brzoskwiniowy
Koktajl z mango, ananasa i pomarańczy