Przygotowanie:
Krok 1 – Koperek pokroić na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyć, odciąć pozostałości liści i korzeni. Polędwicę lub szynkę pokroić na kawałki ok 1cm.
Krok 2 – W naczyniu miksującym umieścić nóż, włożyć 5 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych na połówki, 150 g polędwicy lub szynki pokrojonej na nieduże kawałki, 8 oczyszczonych rzodkiewek i koperek pokrojony na nieduże kawałki. Dodać 50 g gęstego majonezu, 30 g gęstej śmietany, wsypać 0,5 łyżeczki soli i 0,5 łyżeczki pieprzu.
Krok 3 – Zamknąć pokrywę dzbanka, zamknąć zaślepkę, posiekać – czas 20 sekund, prędkość 4.
Krok 4 – Otworzyć pokrywę dzbanka, za pomocą łopatki przełożyć pastę do innego naczynia.